Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odchyt a kastrace koček ve Vracově

Odchyt a kastrace na statku ve Vracově

Přestože máme stále spoustu práce, pustili jsme se do kastrování koček na statku ve Vracově, kde se nekontrolovaně množí. 13.9.2012 jsme ze statku odvezli 3 koťata, která u nás zůstanou. Jsou nemocná, mají průjem. Ošetřili jsme je a  dostali antibiotika. Podařilo se odchytit 3 kočky, které byly vykastrovány 14.9.2012. Tyto vrátíme zpět na statek. V příštích týdnech budeme v odchytech pokračovat a budeme informovat. Fotogalerie k akci je zde.

Je to pro nás velmi náročné - je za tím spousta času, práce. Na naši výzvu o pomoc se nikdo neozval, v podstatě to musela fyzicky a prakticky zvládnout jedna členka sdružení. Prosíme o finanční podporu - zatím nás to stálo cca 4 000 Kč (3x kastrace, léčba koťat, benzín - převozy Kyjov-Vracov-Hodonín-Kyjov, krmivo, stelivo). Děkujeme.

15.9.2012 jsme vrátili zpět 2 vykastrované kočky a pokusili se odchytit další ke kastraci, ale bez úspěchu. Jedna kočka zůstane u nás, protože je přítulná.

18.9.2012 se podařilo odchytit jednu kočku, zjistili jsme ale, že kojí, tak jsme ji zase vypustili zpátky.

19.9.2012 jsme se zase prováděli odchyt, bohužel se nepodařilo. Pro letošní rok už končíme s odchyty, na vypouštění koček po kastraci ven na statek už je zima.

Protože zaměstnanci kočky odmítají krmit, i když jim krmivo pro kočky přivezeme, jezdila je tam krmit paní Romana, která Vracovem projížděla při cestě do práce. Pak ale otěhotněla a tak jsme kočky jezdili krmit z Kyjova. Bylo to velmi časově a finančně náročné. Od května 2013 už chodí krmit kočky paní Magda a Monika z Vracova. Zavezli jsme jim 60kg granulí, další granule poskytli i SOS Kočky Hodonín.

24.4.2013 jsme odchytli na statku březí černobílou kočku, nechali vykastrovat a zůstala u nás, protože je mazlivá.

V roce 2012 jsme tedy ze statku odvezli 3 koťata (Ája, Jimmi, Alek), jednu kočku (Bella) a 2 plaché kočky jsme nechali vykastrovat a vrátili zpátky na statek. V roce 2013 v dubnu jsme ze statku odvezli jednu březí kočku (Jiřinka) a SOS Kočky Hodonín ze statku odvezly 4 koťata.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář